Estat del pou i de la sequera

Us informem que la perforació del pou ja ha acabat! Ha estat un procés més llarg de l’habitual degut al tipus de geologia del terreny. Sembla que allà on s’ha perforat, el terreny és molt porós i això fa que hi hagi perill que el pou s’esfondri. Per això es va haver de fer una segona perforació, ja que la primera tenia un diàmetre massa estret i no permetia entubar-lo correctament, afegint-hi el risc d’esfondrament. La bona notícia és que es va trobar aigua! 

Es va decidir, doncs, fer una nova perforació d’un diàmetre més gran i reduint al màxim el risc d’esfondrament. Com a l’altra perforació, aquí també es va trobar aigua – i fins i tot més! Tot i així, i precisament per la presència abundant d’aigua, el terreny és molt porós i el risc d’esfondrament augmentava a mesura que s’avançava. Per aquest motiu, s’ha optat per no seguir perforant i deixar-ho a la profunditat de 140 metres. 

Ara caldrà fer l’aforament i equipament del pou, és a dir, calcular quanta aigua ens pot proporcionar, posar-hi la bomba i connectar-ho a xarxa, a més de l’anàlisi de la qualitat de l’aigua i això encara pot trigar unes quantes setmanes. 

IMPORTANT!!

Tot i les pluges abundants dels últims mesos, Mieres segueix patint una sequera severa. La deu no s’ha recuperat i el pou no dona prou aigua, així que necessitem una mitjana de 10 cubes cada setmana per a seguir abastint el municipi. A més a més, seguim en estat d’excepcionalitat, de manera que les restriccions imposades per l’ACA es mantenen. Entre d’altres, estan prohibits l’ompliment de piscines privades (encara que sigui de pou) i el reg de la gespa. 

Us demanem que feu el possible per seguir estalviant aigua, com fins ara. Us seguirem informant a mesura que hi hagi novetats.