Les cases tenen nom

“Les cases tenen nom” és  iniciativa presentada i aprovada en els pressupostos participatius 2022 – 2023, i té l’objectiu de mantenir viva la memòria històrica del poble de Mieres. La proposta és identificar les cases amb el seu noms tradicionals (que van ser recuperats per en Joan Pontacq fa uns anys) i que, juntament amb els carrers, formen part del patrimoni històric del poble. 

El projecte es concreta en la creació i col·locació d’unes plaques amb el nom de cada casa que ho sol·liciti. Té una assignació de 6.000€, i l’Ajuntament assumeix tota la despesa, inclosa la col·locació de les plaques. Els promotors han contactat amb diferents ceramistes que han fet diverses mostres de rajoles. Finalment s’han triat sis models que, encara que no són els definitius, per les seves característiques, s’adapten millor a les parets de les cases del poble. 

Si teniu interès a participar en aquest projecte heu de seguir els següents passos:

  1. Triar el model de rajola que més us agradi, tot tenint en compte les peculiaritats de la vostra façana (color de la paret, característiques de la pedra…). Podeu veure tots els models en aquest enllaç.
  2. Posar el nom tradicional de la casa. Si la casa té més d’un nom, el propietari o propietària en podrà triar un. Podeu consultar el nom de la casa al catàleg que està a la vostra disposició
  3. Inscriure-us en el full de sol·licitud. També podreu fer-ho durant els actes dels dies de la Festa Major: 
    • El dia 26 d’agost durant la inauguració del concurs de fotografies a l’església de la Romeria, i 
    • El 27 durant la ballada de sardanes a la Plaça Major; o bé,
    • Recollint el formulari a les botigues o anant directament a l’Ajuntament o mitjançant la pàgina web del mateix Ajuntament (en aquest enllaç) fins el 17 de setembre. El formulari s’ha d’entregar a l’Ajuntament o enviar telemàticament a lmarti14@xtec.cat